Baie Bebe
Reductor anatomic toaleta
Reductorul pentru toaleta cu forma anatomica se adapteaza in siguranta la toaleta. Este realizat din material de calitate si devide foarte confortabil pentru copil. Prevazut cu un strat...
Inaltator de baie
Tehnologia IML (IN-MOLD LABELING) integrează decorarea de înaltă calitate direct în produs. Decorul devine o parte integrantă a articolului, datorită căruia decorul nu este zgâriat!...
Inaltator baie, antiderapant
Tehnologia IML (IN-MOLD LABELING) integrează decorarea de înaltă calitate direct în produs. Decorul devine o parte integrantă a articolului, datorită căruia decorul nu este zgâriat!...
Reductor cada cu baza antialunecare
Practic, igienic şi uşor de curăţat, reductorul anatomic pentru cadă Lorelli este fabricat din plastic non-toxic. Este proiectat pentru cada adultilor si pentru caditele de baie cu dimensiunea...
Cadita pliabila pentru bebelusi, 83 cm, cu dop de scurgere, Royal
Cădiţă pliabila ROYAL, de 83 cm, cu dop de scurgere, este special concepută atât pentru confortul şi siguranţa bebeluşului, cât şi pentru o ȋntrebuinţare cât mai practică şi facilă pentru părinţi....
Care sunt produsele necesare pentru baia bebelușului?
Nu este necesar să-i faci baie bebelușului în fiecare zi, dar cu siguranță ai nevoie de produsele care pot ușura acest proces atunci când se impune. De trei ori pe săptămână ar putea fi suficient până când bebelușul devine mai mobil. Băile prea dese pot usca pielea bebelușului, lucru care nu este dorit de niciun părinte.
Pentru ca momentul băii să fie mai plăcut atât pentru părinți, cât și pentru micuți, este absolut necesar să folosești cădițe și suporturi cădițe, reductoare cădițe, înălțătoare și saltele de înfășat. De asemenea, unele accesorii pentru baie îl vor ajuta pe cel mic să fie mai confortabil în timpul proceselor de îngrijire.
Olițele și reductoarele WC sunt și ele utile într-o locuință în care personajul principal este bebelușul nou-născut. Cu toate aceste ajutoare, părinții vor trece mult mai ușor prin această perioadă din viața celui mic și se vor bucura de fiecare moment.
Baia și îngrijirea corectă a pielii pentru nou-născut
Pielea unui nou-născut este moale și delicată. Îngrijirea și îmbăierea corectă a pielii pot ajuta la menținerea sănătății și a texturii pielii bebelușului, oferind în același timp o experiență plăcută pentru părinți și copii.
Contrar părerii populare, majoritatea bebelușilor nu au nevoie de o baie în fiecare zi. Cu toate schimburile de scutece și ștergerea gurii și a nasului după hrănire, este posibil ca majoritatea bebelușilor să aibă nevoie să fie îmbăiați doar de 2 sau 3 ori pe săptămână sau o dată la două zile.
Băile pot fi făcute în orice moment al zilei. Mulți părinți preferă să îi facă baie copilului seara, ca parte a ritualului de culcare. Acest lucru funcționează bine mai ales dacă timpul de baie este relaxant și liniștitor pentru copil. La început este nevoie de băi cu buretele. Pentru a preveni infecțiile, scăldatul într-o cădiță bebeluș cu apă nu trebuie făcut până când cordonul ombilical al bebelușului nu cade.
Dacă vrei să afli mai multe despre băița bebelușului citește articolul nostru: Baia și masajul bebelușului - Ghid complet pentru părinți |
FAQ - Întrebări frecvente despre baie bebe
- Când pot face baie unui bebeluș?
După ce cordonul ombilical al bebelușului a căzut și după ce circumcizia bebelușului s-a vindecat, îi puteți face baie în cadă. Aceasta poate fi o experiență plăcută pentru tine și pentru bebelușul tău. Cu toate acestea, este posibil ca unor bebeluși să nu le placă să fie îmbăiați, mai ales primele câteva ori. Vorbiți încet sau cântați și încercați câteva jucării de baie dacă bebelușul tău nu este liniștit.
- Ce tip de cadă pentru copii este cea mai bună?
Odată ce bebelușul tău este pregătit pentru baie, puteți folosi o cadă de plastic sau suport cădiță. Adună din timp consumabilele pe care le-ai folosi pentru o baie cu buretele, o cană cu apă de clătire și șampon pentru bebeluși, dacă este necesar. Acest lucru îți va permite să țineți o mână pe copil în permanență. Nu lăsați niciodată copilul singur în apă!
- Câtă apă ar trebui să pun în cădița pentru copii?
O recomandare obișnuită este de aproximativ 5 centimetri. În timpul băii, asigură-te întotdeauna că îi acorzi bebelușului tău o atenție totală și ține-l bine în brațe. Dacă uiți ceva de care ai nevoie pentru baie, luați copilul cu dumneavoastră. Nu lăsați niciodată copilul singur în cadă, nici măcar pentru o clipă.
- Care este temperatură potrivită a apei pentru baie bebe?
Apa caldă este cea mai bună. Pentru a preveni arsurile, setează termostatul încălzitorului de apă la o temperatură mai mică de 49 grade. Verifică întotdeauna temperatura apei cu mâna înainte de a face baie copilului tău. Încearcă să folosești o apă caldă în jurul temperaturii de 38 grade. Asigură-te că și camera este suficient de caldă. Un bebeluș ud poate fi răcit cu ușurință.
- Care este cel mai bun mod de a-mi ține nou-născutul în cadă?
O ținere sigură va ajuta copilul să se simtă confortabil și să rămână în siguranță în cadă. Folosește brațul nondominant pentru a susține capul și gâtul bebelușului, iar celălalt pentru a ține și a ghida corpul bebelușului în apă, cu picioarele înainte. Continuă să susții capul și spatele bebelușului tău, după cum este necesar. Suportul de cădiță te poate ajuta în susținerea celui mic în timpul băii. Astfel vei putea folosi ambele mâini pentru spălare.
- Ce ar trebui să spăl mai întâi?
Cei mai mulți părinți încep cu capul și fața bebelușului și coboară spre părțile mai murdare ale corpului. Acest lucru împiedică zonele clătite să fie din nou săpunite. Imediat după clătire, folosiți un prosop bebe cu glugă sau un prosop dublu de baie dintr-un material de calitate superioară. De asemenea, puteți folosi pentru uscare și un prosop pentru saltea de înfășat.